Vissza

Beadói kérdések

Eladó ékszere számunkra sokat ér! Az Ékszer Aukciós Ház 2019. szeptember 10 - ére kiírt árverésére a tárgyfelvétel 2019. június 15-ig lehetséges. várjuk tételeivel a Víszínház u. 5 sz alatt a Vígékszerben.

A nyugati kultúrában megszokott dolog, hogy az emberek az eladásra szánt különleges ékszereiket ékszer-aukción értékesítik. Az igazán sikeres árverés egyik alapfeltétele az ékszer vagy drágakő magas kvalitásának felismerése és tanúsítása.

Art Deco gyémánt gyűrű Antik zománc kitűző Gyémánt karkötő smaragddal ékítve

A beadott ékszert kérésre felújítjuk, és azt követően kerül az árverésre. Az elkészült ékszer ragyog, csillog, figyelünk arra, hogy sérült, hibás ékszerek ne kerüljenek aukcióra.

Hol és meddig tudja beadni az ékszert:

Magyar Aranykereskedő Zrt. Vígékszer elnevezésű boltjában Budapest XIII. ker. Vígszínház u. 5.

2019. június 15. az utolsó nap amikor átveszünk ékszert a 2019. szeptember  10 - ei. Ékszer Aukcióra.

Mikor tudja meg, hogy milyen értéke van az ékszerének:

Az érték megállapításának előfeltétele, hogy pontosan meghatározzuk az ékszert és a benne lévő kövek mennyiségét, minőségét.
A beadáskor, átvesszük az ékszert azzal a megbízással, hogy minősítsük, állapítsuk meg a drágakövek mennyiségét, minőségét. Ha nem szükséges nemzetközi drágakőlabor bevonása a vizsgálatba, akkor azonnal ( két- három óra alatt ) elkészül a minősítés. Ha nemzetközi tanúsítvány készítése ajánlott az ékszer magas minősége és nagy értéke miatt, akkor a beadástól számított 30. napon elkészül a minősítés.

Mikor kötheti meg a beadói szerződést:

A beadói szerződés megkötésére a szakértői ékszervizsgálat lezárása után kerül sor, mivel a tárgyleírásban a szakértők által megállapított adatok lesznek beírva.

Mikor kaphatja meg az ékszer vételárát: Az ékszer vételárát a vételár beérkezést követően, az aukciót követ első munkanapon fizetjük ki átutalással, vagy pénztárunkban készpénzes kifizetéssel. A vásárlóknak 3 nap áll rendelkezésre a 20% foglaló feletti vételár részlet kifizetésére ezeknek a tételeknek a kifizetése, a vételár beérkezését követő első munkanapon teljesítjük.

Az alábbi szolgáltatásainkat tudjuk ajánlani a sikeres ékszer árveréshez. Ezeket a szolgáltatásokat nem kötelező igénybe vennie.
- Kondiciók: Az árverési jutalék a leütési ár 10%-a (, tíz százaléka).

- drágakő kifoglalás 3000 Ft
-drágakő visszafoglalás 3000 Ft
-kifoglalt drágakő vizsgálata (pontos méret, szín, csiszolási arányok, tisztaság) 3000Ft
-drágakővek illetve ékszerek nemzetközi HRD certifikálása:
1 Karátig: 30.000 Ft
1-2 Karát között: 68.000 Ft
2-3 Karát között: 80.000 Ft
3-4 Karát között: 165.000 Ft
-szines drágakővek - nagyértékű- illetve ékszerek nemzetközi GRS certifikálása 3 karátig 80.000 Ft, 3 karát felett 130.000.-
-régi ékszerek felújítása 5000 Ft
-ékszerek fémjelzésének ügyintézése 3000 Ft
-drágakővek csiszolása/csiszolási szabálytalanságok kijavítása,csobulások, kisebb sérülések korrekciója árajánlat alapján
-teljeskörű szaktanácsadás drágakővek esetleges átcsiszolása témakörben. Némely régi csiszolású gyémánt esetében magasabb vételárat lehet elérni ha átcsiszolják modern briliánssá.

Minden kiírt ár tartalmazza az áfát.

Antik ékszer felvásárlás

Magyarországon az 1867 előtt készült ékszereket nevezzük antik ékszereknek. Az antik ékszerekre az aukciókon általában mindig van vevő, ezért az ilyen ékszereket azonnali készpénz fizetéssel is megvásároljuk. A készpénzes azonnali felvásárlási ár ne azonos az aukción elérhető sok esetben akár kétszeres árral. Az antik ékszereket különösen kedvelik a vásárlóink, ezért ajánljuk azt, hogy az Ékszer Aukciós Ház árverésén értékesítse.