Vissza

Értékálló befektetés

Aranyékszer és drágakő, mint értékálló befektetés

Napjainkban az országok nagy részének még mindig különböző valutája van, amelyek értéke állandóan változik a bel - és - külföldi gazdasági, politikai események hatására. Venezuela pénzének értéke például év végéig 1 millió százalékos inflációval romlik, az előrejelzések szerint. Törökországban már elérte a pénzromlás mértéke az idei évben a 25%-ot. Az említett gazdasági, politikai körülmények között, megnő a jelentősége a reálértékét megőrző értékes ékszereknek.

Már korábban Magyarországon is történt hasonló mértékű hiperinfláció. 1946. Július 10-én inflációs rekordot döntött a milpengő. Az említett korban készült ékszerek még mindig jelentős értéket képviselnek és aukciónkban is megtalálhatók. Akkoriban sem kellett talicskányi készpénzzel sorban állni annak a kenyérért,aki tudott arannyal, ékszerrel fizetni.

Nem állítjuk azt, hogy Magyarországon valaha is lesz 25% mértékű éves infláció, de azt pontosan tudjuk mindannyian, hogy nem kell túl messzire visszatekinteni a múltba. Elég ellátni a 90-es évekig, ahol megszokott élethelyzet volt 20%-ot meghaladó infláció.

Milpengő

antik ékszer art deco gyémánt gyűrű antik aranykarkötő

Az aukciónkon megvásárolt régi ékszerek viselése különleges élmény és betölti azt a szerepet is, hogy a vagyont 30, 50, vagy akár 100 éven túl is átörökítse a jövő nemzedéke számára. A mi aukcióinkon is megtalálható számos olyan ékszer, amely a mai napig megőrizte családok nemzedékeken átívelő vagyonának értékét. Aukciónkon olyan árverési tételek kerülnek kalapács alá, melyek leütési ára a legtöbb esetben töredéke a kereskedelmi áraknak. Az ékszer- és drágakő kereskedelemben érdekelt vállalkozók rendszeres résztvevői árveréseinknek a kedvező árak miatt. Ön is éljen a lehetőséggel, gyarapítsa vagyonát kincsképző, értékálló ékszerekkel!

Tekintse meg eddigi aukcióink leütési listáját ITT.
Bővítse portfólióját aranyékszerekkel, drágakövekkel regisztráljon aukciónkra.