Beadói információk

A nyugati kultúrában megszokott dolog, hogy az emberek az eladásra szánt különleges ékszereiket - festményeiket műtárgyaikat aukción értékesítik. Az igazán sikeres árverés egyik alapfeltétele az ékszer vagy műtárgy értékének kvalitásának felismerése és tanúsítása. A beadott ékszert kérésre felújítjuk, és azt követően kerül az árverésre. Az elkészült ékszer ragyog, csillog, figyelünk arra, hogy sérült, hibás ékszerek ne kerüljenek aukcióra.

Mikor tudja meg, hogy milyen értéke van az ékszerének?Hol és meddig tudja beadni az ékszereit, óráit, drágaköveit? 
Magyar Aranykereskedő Zrt., Vígékszer elnevezésű boltjában Budapest XIII. ker. Vígszínház u. 5. nyitvatartási időben. 

Az érték megállapításának előfeltétele, hogy pontosan meghatározzuk az ékszert és a benne lévő kövek mennyiségét, minőségét. A beadáskor átvesszük az ékszert azzal a megbízással, hogy minősítsük, állapítsuk meg a drágakövek mennyiségét, minőségét. Ha nem szükséges nemzetközi drágakőlabor bevonása a vizsgálatba, akkor azonnal ( 30-40 perc alatt ) elkészül a minősítés. Ha nemzetközi tanúsítvány készítése ajánlott az ékszer magas minősége és nagy értéke miatt, akkor a beadástól számított 30. napon elkészül a minősítés.

Mikor kötheti meg a beadói szerződést:
A beadói szerződés megkötésére az ékszer-szakértői vizsgálat lezárása után kerül sor, mivel a tárgyleírásban a szakértők által megállapított adatok lesznek beírva. Azaz a legtöbb ékszer esetében azonnal megtörténik. 

Mikor kaphatja meg az Ön által beadott és aukciós értékesítés során elkelt ékszer a vételárát?
 Az aukciót követő 3. munkanapon megkezdődnek. 

Milyen költséggel jár az ékszeraukcióra történő beadás?

  • Online aukción az árverési jutalék a leütési ár 10%-a (, tíz százaléka).
  • Élő aukciós rendezvényen az árverési jutalék a leütési ár 15%-a
  • fotózási költség 4,445Ft
  • fémjelzés ügyintézési díj 3,000Ft, mely nem tartalmazza a NEHITI számlájának összegét. (kb. 130Ft/g)

Antik ékszer felvásárlás, márkás ékszerek adásvétele készpénzes felvásárlása
Magyarországon az 1867 előtt készült ékszereket nevezzük antik ékszereknek. Az antik ékszerekre az aukciókon általában mindig van vevő, ezért az ilyen ékszereket azonnali készpénz fizetéssel is megvásároljuk. A készpénzes azonnali felvásárlási ár ne azonos az aukción elérhető sok esetben akár kétszeres árral. Az antik ékszereket különösen kedvelik a vásárlóink, ezért ajánljuk azt, hogy az Ékszeraukciós Ház árverésén értékesítse.

Folyamatosan várjuk aukcióinkra régi és drágaköves ékszereiket, brossokat, órákat, tanúsítvánnyal rendelkező vagy tanúsítvány nélküli drágaköveiket. Soron következő aukcióinkról a az "AUKCIÓK" menüpontban tájékozódhat. 

Beadói szerződés
A beadói szerződés letöltéséhez kattintson a Megbízási Szerződés-re