Információk Vásárlóknak

Ékszer- és óra aukciónk dátumait folyamatosan a nyitóoldalon és az aktuális aukció oldalon érheted el!  

Árverésen vásárolni izgalmas élmény, és megéri. Antik illetve nagy értékű ékszerek - festmények vásárlásához és eladásához a legideálisabb megoldás. Ellenőrzött minőségű, gyönyörű, régi ékszerek lesznek aukciónkon. A drágaköveket nemzetközi minősítők tanúsítják ezek önmagukban is értékek. 

Két aukció között is vásárolhatsz

Ismerjük az érzést "Azonnal kell" most lesz a szülinap, vagy a házassági évforduló, stb. Ha nem szeretnéd megvárni a következő aukciót AJÁNLATOT tehetsz a tételre, ha 3-4 licittel ráígérsz a kikiáltási árra, akkor valószínű, hogy a beadó elengedi a tételt. Vannak kivételek előfordult már olyan is, hogy az alapárat is elfogadta egy beadó. Az ajánlatot telefonon egyeztetjük. Két héttel az aukció dátuma előtt már nem lehetséges a vásárlás!

Miért érdemes aranyékszert és drágakövet vásárolni? 

Napjainkban az országok nagy részének még mindig különböző valutája van, amelyek értéke állandóan változik a bel - és külföldi gazdasági, politikai események hatására.  Az aukciónkon megvásárolt régi ékszerek viselése különleges élmény és betölti azt a szerepet is, hogy a vagyont 30, 50, vagy akár 100 éven túl is átörökítse a jövő nemzedéke számára. A mi aukcióinkon is megtalálható számos olyan ékszer, amely a mai napig megőrizte családok nemzedékeken átívelő vagyonának értékét. Aukciónkon olyan árverési tételek kerülnek "kalapács alá", melyek leütési ára a legtöbb esetben töredéke a kereskedelmi áraknak. Az ékszer- és drágakő kereskedelemben érdekelt vállalkozók rendszeres résztvevői árveréseinknek a kedvező árak miatt. Ön is éljen a lehetőséggel, gyarapítsa vagyonát kincsképző, értékálló ékszerekkel!

Tekintse meg eddigi aukcióink leütési listáját ITT.
Bővítse portfólióját aranyékszerekkel, drágakövekkel regisztráljon aukciónkra.

Hol tudja megtekinteni az aukciós tételeket?
Honlapunkon az ekszeraukcio.hu -n az "aktuális aukció"  gombra kattintva, vagy személyesen a Vígékszer ékszerüzletünkben Budapest XIII. ker. Vígszínház u. 5. szám alatt. (Parkolni a mellettünk levő NH Hotel parkolójában tudnak. Mindig van hely)

Mikor tudom megnézni az aukciós tételeket személyesen? 
Az aukcióra beadott tételek bemutatása nyitvatartási időben lehetséges.

 
Hogyan tudok regisztrálni?
Regisztrálni vásárlóként az aukció előtti hetekben lehetséges a lap alján levő dokumentumok elolvasása után, és a "belépés" menüpontban kattintva a "fiók regisztálása" gombra. Az árverésen az a Licitáló vehet részt és tehet vételi ajánlatot, aki az árverés megkezdését megelőzően regisztrált. Regisztrációra a meghirdetett árverés előtt és közben is van lehetőség. 

A regisztrációhoz kérjük, hozza magával személyi igazolványát és lakcím kártyáját. Jogi személy az árverésen nem licitálhat csak természetes személy. A jogi személy meghatalmazhat egy természetes személyt, hogy vásároljon javára tételt. Miután a jogi személy vagy szervezet a vételárat megfizette, egy meghatalmazottja jogosult a tételeket átvenni.

Online aukció részvételi feltétele: 
Regisztráljon és licitáljon Online kényelmesen otthonából, karosszékből. Ha kérdése van hívja kollégáinkat a fenti telefonszámon, készséggel állnak az Ön rendelkezésére. Ajánlati biztosíték azok számára, akik már nyertes licittel zártak bármely aukciónkon 0Ft. Azok akik, még sosem licitáltak vagy még nem nyertek licitet azoknak az ajánlati biztosíték összegét egyedileg határozzuk meg 0 - 100,000Ft-ig terjedően. A biztosítékot az árverést követő napon visszafizetjük vagy kérésre beszámítjuk a megnyert tétel vételárába.

Kondiciók: Az online árverési jutalék a leütési ár 20 %-a ( húsz százalék).

Licitlépcső: A Tétel Leütési ára az előző vételi ajánlat elfogadását követően, előre megállapított mértékben, az alábbi táblázat alapján emelkedik.

Leütési ár-tól (Forint) Leütési ár-ig (Forint) Emelkedés mértéke (Forint)
0 200.000.- 5.000.-
200.000.- 500.000.- 10.000.-
500.000.- 2.000.000.- 20.000
2.000.000.- 4.000.000.- 50.000.-
4.000.000.- 100.000.-

Részvételi feltételek élő rendezvényes ékszer aukción:

Fontos számunkra az Ön gyors, elegáns, biztonságos és kényelmes kiszolgálása. Kérjük, regisztráljanak akár több nappal az aukció előtt, hogy elkerüljük a várakozás kényelmetlenségét. Köszönjük. Az aukciós tételek bemutatását kérjék Szabó Szilvia drágakő szakértő, műtárgybecsüs kollégánktól. Tel: +36-20-975 -0846

Hol vehetők át az aukción megvett ékszerek? 
A Magyar Aranykereskedő Zrt., Vígékszer Ékszerboltjában ingyenesen, vagy postai úton az ország bármely pontjára, DPD futárral, az aktuális csomagküldési feltételekkel és árakon kiszállítjuk. A Posta vagy DPD szállítási díj a vevőt terheli minden esetben. A beadott tételeket saját műhelyünkben felújítjuk és azt követően kerülnek az árverésre, így Önnek már nem kell külön felújítani a megvásárolt tételt. Figyelünk arra, hogy sérült, hibás ékszerek ne kerüljenek aukcióra. A régi ékszerek eredetiségét mikroszkópos és röntgen spektroszkópos vizsgálattal ellenőrizzük. Az ékszerek méretre igazításában, Pl gyűrű átméretezése szívesen áll rendelkezésükre Rudnai Gyula ötvösmester kollégánk,. az árak a megvett tételek esetén nagyon kedvezményesek. 

Dokumentumok

Az Árverési feltételek, az Online Árverési Feltételek, a Vételi Megbízás, a Leütési Jegyzőkönyv itt tölthető le. Kattintson!